Projekt "Mali eko vrtlari" - 2017.g.

Urbani održivi razvoj

Projekt "MALI EKO VRTLARI"

Prema konceptu održivog razvoja cilj projekta je promicati i primjenjivati urbano vrtlarstvo, razvijati ekološku svijest i osobni razvoj ciljanih skupina, djece i mladih kroz neformalno obrazovanje te razvoj društva u cjelini.

Projektom “Mali eko vrtlari“ želimo na održivo razmišljanje i ponašanje poticati lokalnu zajednicu i podijeliti primjer dobre prakse sa svima koji žele sudjelovati i djelovati.

Osnivanjem urbanih (organskih) vrtova želimo poticati na vrtlarenje i uzgoj zdrave hrane, zdravu prehranu, očuvanje i razvoj biološke raznolikosti, doprinositi lokalnoj samoodrživosti, informirati o zaštiti prirode i okoliša, podizati razinu ekološke svijesti ciljanih skupina i građana.

Projektom želimo kod djece i mladih, koji će aktivno sudjelovati u projektu, doprinositi razvijanju socijalnih vještina, poticati ih na toleranciju, timski rad, međusobnu suradnju i širenje svijesti o važnosti održivog razvoja.

Projektom želimo zajedno s djecom i njhovim roditeljima  graditi bolji i ljepši svijet za sadašnje i buduće generacije.

Projekt je u provedbi  od 2015.godine.

Tijekom 2017. godine osnovali smo tri organska urbana  vrta u  suradnji sa DV Bajka i DV Cvrčak iz Zagreba u kojima smo zajedno s mališanima i njihovim tetama sijali, sadili, okopavali, pljevili, zalijevali, ... uzgojili zdravo voće i povrće te cvijeće i začine.

Provebu projekta u 2017. godini podržao je Grad Zagreb.

 

Nema članaka u ovoj kategoriji. Ukoliko su ovdje prikazane potkategorije, one mogu sadržavati članke.

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...