FILIP M.
 

 

PLAVO ZELENA PRIČA 

Jedan je dječak ljetne praznike najviše volio provoditi kod bake i djeda. Baka i djed živjeli su u kući blizu prekrasnog plavog jezera pokraj zelenog brežuljka. Dječak je uživao u tom plavo-zelenom pogledu. Najviše je volio šetati sa djedom uz obalu plavog jezera, kupati se u njemu, pecati i loviti njihovog psa po zelenom brežuljku.

 

Pecanje je uvijek bilo zanimljivo jer osim pokoje ribice djed je uvijek pričao zanimljive priče. Dječak je najviše volio onu o prekrasnoj bisernoj školjci iz plavog jezera i uvijek se pitao da li je ta priča zapravo istinita ili je to priča iz djedove mašte.

 

Svakoga ljeta se veselio boravku kod bake i djeda, ali ovoga ljeta je bilo drugačije: Odlučio je potražiti prekrasnu bisernu školjku u plavom jezeru pokraj zelenog brežuljka!

 

Dječak je pozvao djeda da prošetaju do plavog jezera, na kupanje, no djed nije mogao sa njim pa je pošao sam.

 

Dugo je sjedio na obali,razmišljao o djedovoj priči i konačno odlučio zaroniti i pogledati ima li te prekrasne biserne školjke ili nema!

 

Duboko je udahnuo, zaronio, tražio, no školjke nije bilo. Ponovno je ronio, ronio i ronio ali školjke nema pa nema. Nekoliko puta je tako zaronio a onda ugledao nešto svjetlucavo! Zapamtio je to mjesto, izronio, duboko udahnuo i ponovno brzo zaronio, dohvatio to nešto svjetlucavo, kad ono: limenka od graha! Bio je strašno razočaran što to nije bila školjka o kojoj mu je djed toliko pričao ali nije želio odustati!

 

Ponovno je ronio i nakon nekog vremena ponovno ugledao nešto svjetlucavo! Izronio je, duboko udahnuo i zaronio. Ovoga puta svjetlucavi predmet bila je prekrasna biserna školjka! Uzeo ju je, izronio i brzo otrčao djedu.

 

„Djede, pogledaj, biserna školjka o kojoj si mi pričao! Da li je to stvarno ta školjka, ona iz tvoje priče?“

 

Djed je iznenađeno gledao svoga unuka i prekrasnu bisernu školjku u njegovim rukama: „Da, to je upravo ta školjka! Pronašao si ju! Kako je samo narasla! Kad sam ja bio tvojih godina i ja sam ju izronio ali nije bila tako velika! Što ćeš učiniti sa školjkom?“

 

Dječak je jako volio plavo jezero pokraj zelenog brežuljka, jako je volio djedove priče o plavom jezeru i odlučio vratiti školjku u jezero: „Djede, idemo brzo natrag do jezera, vratit ćemo mu njegovu školjku!“

 

Dječak je bio jako sretan što je pronašao bisernu školjku iz djedove priče, ali bio je još sretniji jer ju je vratio plavom jezeru kojemu bi školjka sigurno jako nedostajala.

 

Svakoga ljeta, kada bi dolazio baki i djedu, zaronio bi i pogledao prekrasnu bisernu školjku u plavom jezeru. Prisjetio bi se koliko je bio sretan kada ju je pronašao, ali i vratio jezeru.

Milka M.

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...