Katarina A. 
 

 

PRIČA O ZUBIĆIMA

 

Nekada davno, dok ovi moderni zubari još nisu imali neko posebno ime za karijes, Danijel je od svoje mame dobio priču za laku noć… Tiče se upravo Grica i Greca, ali Danijelova ga je mama nazvala Striček Gric - Gric…

Danijel je bio mali, imao je godinu dana i čisto je pričao čitave rečenice i sve je razumio tako da to nije bio težak posao. Svaku večer prije spavanja, vodila se bitka oko pranja zuba. Nije htio nikako stati na stolac, staviti pastu na četkicu i očistiti to malo zubića koje je imao. Mama je pustila Danijela da ide u krevet prljavih zubića ali mu je svako veče za laku noć pričala priču koju je smislila.

 I tako…

Znaš Danijel - počela je mama, ima jedan zločesti striček koji kad ne pereš zube dođe u tvoje mala usta i unutra jede tvoje zubiće.

A kako se zove striček? - pitao je Danijel.

Zove se Striček Gric - Gric - rekla je mama.

I, što on radi u mojim ustima - opet je pitao Danijel.

Pa, gricka tvoje zubiće, zato se i zove Gric - Gric.

Danijel je izgledao malo zbunjen, a malo i preplašen. I pitao je mamu kako se riješiti tog zločestog stričeka. Mama mu je rekla da mora prati zubiće, i da mora ići zubaru da teta zubarica vidi ima li Stričeka Gric - Grica u njegovim zubićima.

A, kako izgleda Striček Gric - Gric - pita Danijel.

Ne znam - kaže mama. Mi ga ne vidimo. Vidi ga teta zubarica svoji čarobnim ogledalcem i ima specijalni tuš i  iglicu.

Kako to, što onda ona napravi - znatiželjan je Danijel.

Kaže mu mama - Onda ga teta zubarica popršće vodom iz malog tuša i bocne ga iglicom u guzu i potjera ga van. I viče na njega: Bježi iz Danijelovih zubića ti jedan zločesti Gric - Gric.

Brzo bježi. Sram te bilo, došao si grickati Danijelove zubiće, sad ću ja tebi pokazati….

Danijel se smijao, bilo mu je smiješno, još ga je mama štipkala za guzu svaki put kad bi rekla riječ bježi kao da mu želi pokazati kako to izgleda kad i teta zubarica bocne Gric - Grica.

 Danijel je često slušao tu priču, ali sada nije bilo problema prije spavanja, niti bilo kakve borbe. Danas je Danijel veliki dječak koji čuva svoje zube, i redovno odlazi zubaru. Čak se i veseli zato što zna da će njegova teta Vesna otjerati sve Stričeke Gric - Gric.

mama Ivana A.

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...