Pod sloganom:

„Za moju jedinu planeticu molim platnenu vrećicu!“

 

završili smo provedbu projekta Dar planeti Zemlji u kojem smo zajedno sa djecom iz

 

 

DV DUGA, DV ČIGRA. DV MEDVEŠĆAK, DV CVRČAK. DV MILANA SACHSA, OŠ PETRA PRERADOVIĆA, OŠ ČUČERJE, OŠ DANKOVEC, OŠ JURE KAŠTELANA, OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA, OŠ DRAGUTINA KUŠLANA, OŠ DOBRIŠE CESARIĆA, CENTRA ZA REHABILITACIJU "ZAGREB", ROĐENDAONICE KIDORAMA

na  radionicama oslikavajući platnene vrećice pripremili smo dar za našu planetu povodom Dana planeta Zemlja 22. travnja 2009.g.

I TO:

 

2000 PLATNENIH VREĆICA

 

KOJE SU SE POKLANJALE 25.TRAVNJA 2009. U TC MERCATOR 

 

Pogledajte nekeod slika sa radionica iz vrtića i škola,te sa radionice u Centru za rehabilitaciju "Zagreb"Oslikane platnene vrećice smo poklanjali u TC Mercator građanima tokom cijele subote 25.travnja 2009.g. u zamjenu za pvc vrećicu želeći odraslima prenijeti poruku djece o važnosti brige za planetu Zemlju.
Projekt smo završili svečano sa priredbom koja je isti dan održana i nastavli smo radionicom oslikavanja platnenih vrećica za djecu posjetitelja. Pogledajte kako smo se zabavljali i kako smo radil.

Potporu projektu je pružila, između ostalih, Britanska ambasada te je svojom posjetom svečanost uveličao veleposlanik gospodn David Blunt koji je pozdravio okupljene.

 

Nakon pozdrava priredbu smo nastavili pjesmom Luke Nižetić, Nike Turković i

Dječjeg zbora Kikići. Bilo je jako veselo u čemu su mnogo pridonijele i naše voditeljice Petra Nižetić i Marijana Batinić.

Zahvaljujemo se gospodinu Davidu Blunt, našim izvođačima i voditeljicama što su nam pomogli prenijeti poruku projekta Dar planeti Zemlji te ovom priredbom ujedno i nagraditi sve mališane koji su vrijedno oslikali 2.000 platnenih vrećica.

Nakon priredbe nastavili smo radno, zajedno sa djecom oslikavali smo platnene vrećice koje su djeca dobila na dar i vjerujemo da će ubuduće prilikom kupovine sve namirnice biti pospremljene u platnene vrećice!

  

Djeci se u oslikavanju platnenih vrećica priključio i gospodin David Blunt....

.....u oslikavanju vrećica podjednako su uživale i Petra Nižetić i Marijana Batinić.

I na kraju:

Zahvaljujemo se svima koji su prepoznali poruku i pružili potporu ovom projektu i to:

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, TC Mercator, Britanska ambasada, Štajer tisak, Studena, Kvik d.o.o., GT, Stuba grupa, Aqua promet d.o.o., Print studio i Tovedo d.o.o.

 

Koristeći platnenu vrećicu čuvate planetu!  

 

Neke od unikatnih platnenih vrećica možete pogledati ovdje, a više u Vilibald galeriji.

 

 

Kratki opis projekta Dar planeti Zemlji

U cilju očuvanja prirode od najrasprostranjenijeg zagađivača plastične vrećice želimo educirati djecu i potaknuti ih da utječu na svoje roditelje i svoju okolinu zamjenom plastične vrećice za platnenu vrećicu. Ovim projektom omogućujemo djeci da aktivno uče i pridonose na način da aktivno sudjeluju u očuvanju prirode i zaštite okoliša te da pošalju jasnu i glasnu poruku svim generacijama kako i jednim malim korakom svi možemo pridonijeti mnogo očuvanju planete Zemlje.

Kreativnim radionicama želimo pobuditi interes za očuvanje prirode i zaštitu okoliša.

Educirati djecu o zaštiti okoliša. Podići ekološku svijest građana te aktivno učešće u provođenju mjera zaštite okoliša. Također, želimo potaknuti kod djece razvijanje sposobnosti opažanja vanjskog svijeta, zanimljivosti, ljepote i promjene u prirodi, potrebu za čuvanjem i zaštitom okoliša i prirode.

Pripremljeni dar planeti Zemlji, ukrašene platnene vrećice, će se pokloniti odnosno podijeliti kupcima na blagajnama trgovačkog centra u zamjenu za plastičnu vrećicu i time im prenijeti poruku djece o važnosti brige za planetu Zemlju. Isti dan će se održati završna priredba i kreativno-edukativna radionica.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...