PČELICE U VRTIĆU

 

 

 Udruga Vilibald je zamolila gosp.A.Karlović i gosp. M.Ivić, iskusne pčelare, da zajedno sa nama razvesele "Jabučice" te smo ih zajedno posjetili u njihovom vrtiću.

Želja nam je približiti djeci med kroz upoznavanje života pčela u košnici i upoznavanjem sa pčelinjim proizvodima.

Jutro je "Jabučicama" koje su nas dočekale sa svojom tetom Jadrankom Ožbolt, počelo radno kao i pčelicama. Stričeki pčelari su donijeli pčelice u staklenoj košnici i tako malim znatiželjnicima pokazali mamu pčelu, bebe koje su drijemale u svojim krevetićima - saćama, pčelice stražarice, pčelice vodonoše, pčelice radilice, ....

 

Saznali smo puno toga: kako izgleda pčelarski šešir, pletena košnica, pčelarsko odijelo, mirisali smo vosak koji je izgledao kao kolut sira, čemu služi propolis, kako izgleda med u saćama,.....

Naravno, degustacija je počela, ispočetka malo sa nepovjerenjem, ali ubrzo je slatkoća meda izmamila zadovoljne osmijehe na lica.

 

 

Iznenađenjima nije bilo kraja, stričeki pčelari su donijeli pčelinji vosak od kojega smo radili mirisne svijećice pa pogledajte kako je to izgledalo.


Bojanke dviju najpoznatijih pčelica Maje i Pave također su izazvale zanimanje kao i mali podsjetnik na pčelice,


koji im je teta Jadranka pročitala.

Naučili smo:

"ČUVAJMO CVJETIĆE ZA MALE PČELICE!"

"HVALA PČELICE MALA ŠTO SI NAM MEDA DALA!"

 

Zahvaljujemo našim Varaždinskim pčelarima što su se odazvali našem pozivu.

Nadamo se da smo bar malo pridonjeli približavanju meda, prirodne zdrave namirnice, mališanima kroz ovo jutro koje smo proveli zajedno sa pčelicama.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...