Mirisne kućice

 

 

Potreban materijal: štapići cimeta (8 cm),  komad kartona-ljepenke, bijela akrilna boja, kist, ljepilo u stiku, bijeli filc, pištolj na plastiku, uska zlatna trakica (3 mm), zlatni konac, manji vijak (ili čavlić ili deblja igla), zlatna kontura, lak za kosu, bijele šljokice, škare, ravnalo.

 

 

Štapiće cimeta najprije morate skratiti na dužinu od 4 cm. Malo ih zarežite preko sredine nožem, malo ih stisnite na dasku za rezanje pa onda prelomite. Ovo je najkompliciraniji dio za napraviti jer su štapići tvrdi. Neki će se i rascijepiti ili puknuti na krivom mjestu, .... ništa strašno, budite uporni, ....osim toga odlično mirišu.

 

 

Nakon rezanja štapića primite se rezanja ljepenke. Koristite ljepenku umjesto običnog kartona jer vam je potreban širi bočni dio. Narežite komade na veličinu 6,5 x 4 cm. Za svaku kućicu potrebna su vam dva komada. Pofarbajte ih bijelom akrilnom bojom ili temperom i pustite da se posuši.

Nakon sušenja boje, na kartone nanesite ljepilo u stiku i nalijepite komade bijeloga filca. Pripremite  po šest komada cimeta za svaku kućicu. Malo ih odmjerite da su otprilike slične debljine.

Pištoljem na plastiku zalijepite najprije 3 komada cimeta za donji dio kućice. Zalijepite ih na sredinu kartona po dužini. Dalje ih nastavite lijepiti u piramidu, najprije dva komadića i na vrh jedan mirisni štapić

Kućica je gotova, sada joj treba krov. Drugi komad ljepenke probušite točno u sredini vijkom, čavlićem ili debljom iglom. Kroz rupicu provucite zlatni konac i čvorić dodatno zalijepite pištoljem na plastiku uz karton (na filc) da se ne izvlači.  Potrebno ga je probušiti točno na sredini jer će kućica visiti na tom koncu pa da ne visi na stranu.

Presavinite karton na pola sa čvorićem na unutarnjoj strani. te ga pištoljem na plastiku zalijepite na posložene štapiće cimeta kao krov. Bočne rubove ljepenke na krovu i dvorištu kućice oblijepite zlatnom trakicom. Pažljivo nanosite plastiku iz pištolja i lijepite traku. Pazite da ne istisnete previše ljepila jer je trakica uska i tanka i vrlo lako će se zalijepiti.

Nakon što ste ju ukrasili zlatnom trakicom dodajte još zlatnom konturom točkice uz rub krova, .... kao da ste joj stavili lampice.

Sada na samom kraju pošpricajte kućicu lakom za kosu i pospite sa malo bijelih šljokica. Lak za kosu neće ostaviti tragove na bijelom filcu a šljokice će se lijepo zalijepiti. I to je to! Kućice su dobile čarobni sniježni izgled.

 

 

p.s.

Pogledom na nekoliko mirisnih, sniježnih kućica na vašem boru dodatno ćete uživati u blagdanima koji slijede.

Sretan Božić!

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...