Kreativna radionica Božić

 

 

 

Potreban materijal: prozirne plastične kuglice, salvete sa božićnim motivima, šljokasto ljepilo za salvetnu tehniku, bijela i zelena akrilna boja, lak za raspucavanje (crackle lak), kistovi, komadić spužvice, bezbojni akirlini lak, mašna

 

Obična plastična kuglica uz malo dotjerivanja može postati jlijepi ukras na boru ili i božićni dar i još ukoliko u kuglicu stavite neki sitni poklončić ili domaće keksiće tim bolje!

 

Iz salvete isčupkajte motive (naravno, prije svega odstranite dva bijela sloja sa salvete) koje ćete  postaviti na kuglicu. Kuglicu otvorite i sa unutarnje strane cijelu premažite šljokastim ljepilom za salvetnu tehniku,  Šljokasto ljepilo za salvetnu tehniku je ujedno i lak pa smo ga nanijeli na cijelu kuglicu kako bi joj šljokice podarile što svjetlucaviji izgled.

Motiv po motiv postavite na nanešeno već ljepilo i premažite još jednom po salveti ljepilom, ostavite da se osuši.

Kada je ljepilo osušeno, nanesite kistom po cijeloj kuglici lak za raspucavanje, ostavite da se osuši.

Slijedeći korak je nanošenje boje, na suhi lak za raspucavanje kistom nanesite bijelu boju, ostavite da se osuši.  Ne nanosite dva sloja bijele boje na isto mjesto jer bi tako prekrili pukotine koje stvara lak za raspucavanje. Kako se boja suši tako će se ujedno i stvarati male pukotine kroz koje će se nazirati slijedeća boja koju ćemo nanijeti, a to je u ovom slučaju zelena.  E sada, opet moramo pričekati da se i zelena boja osuši, sušenje možete ubrzati fenom. I kada je napokon sve suho Smile, premažite cijelu kuglicu iznutra i sa bezbojnim lakom.

Na kuglicu još stavite mašnice i to je to!

 

 p.s.

... uživajte u priprema za Božić .... još samo par dana....

 

 

 

 

 

..... a kako kuglica može postati prekrasni dar, u kuglicu stavite neki poklončić i malo ukrasnog papira i vaši pokoni su spremni da ih stavite ispod bora.

 

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...