Kreativna radionica Božić

 

 

Potreban materijal: stiropor kuglice, salvete sa uzorkom, ljepilo za salvetnu tehniku, kist, lak za raspucavanje, akrilna boja - ivory,  smeđa boja, crveni pogužvani papir, trakica, škare, snježne šljokice

 

 

Kuglice obojite u smeđu boju i kada se osuše spužvicom tunkajući nanesite lak za raspucavanje.  Lak za raspucavanje je proziran i koristi se za antikni efekt pukotina na način da raspucava boju koja je nanesena na njega.

Kada se lak osuši spužvicom tunkajući nanesite boju koja će se sušenjem raspucavati.  Iz salvete izrežite uzorak za kuglicu npr. Djeda Mraza.

Na kuglicu skoro suhim kistom nanesite decoupage lak, postavite salvetu, lagano prstima ju poravnajte te sa vanjske strane pažljivo nanosite kistom decoupage lak iz sredine prema van.

Kada ste postavili salvetu cijelu kuglicu premažite decoupage lakom i pošljokajte snježnim šljokicama. Ostavite da se osuši.

Oko kuglice možete omotati crvenu trakicu koju mjestimično zavežite u čvoriće.

Još nam nedostaje mašnica. Mašnicu možete staviti gotovu ili sami napraviti od papira. Zgužvani crveni papir premažite šljokastim decoupage lakom i ostavite da se osuši. Na taj način papir postane onak kao voštani, nekako poseban. Iz papira izrežite traku, oblikujte mašnu te sredinu zavežite nekom trakicom ili koncem.

I to je to!  Svjetlucave kuglice su spremne da ukrase božićno drvce.

 

p.s.

Još samo keksi i mlijeko kraj drvca i na spavanje!

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...