Kreativna radionica Božić

 

 

 Potreban materijal: terakota teglica (promjera cca 12 cm), salveta sa božićnim uzorkom, akrilne boje (bijela,crvena,zelena), lak za raspucavanje, šljokasto lak-ljepilo za salvete, kisr, škare, bezbojni akrilni lak, malo zemlje, pšenica.

 

 

Terakota teglicu najprije iznutra i izvana prelakirajte bezbojnim akrilnim lakom. Tako ćete očuvati boju i motive koje postavljate na teglicu od vode koju upija u sebe.

Gornji rub tegle pofarbajte crvenom, a donji rub pofarbajte zelenom akrilnom bojom. Te pofarbane dijelove nakon sušenja premažite lakom za raspucavanje i ostavite da se dobro posuši.

   

Nakon sušenja laka za raspucavanje cijelu teglu potunkajte spužvicom sa bijelom bojom. Bijeli dijelovi na crvenom i zelenom rubu će popucati zato pažljivo nanosite bijelu boju da ne prekrijete pukotine. Iz salvete izrežite uzorke koje želite postaviti na teglu. Za sredinu pripremite neke veće sličice (na našoj fotografiji: patuljci) a za rubove neke sitnije motive u nizu (paketići, pahuljice, borići....).

   

Pomoću šljokastog lak-ljepila za salvete lijepite pripremjene motive, boriće uz gornji rub, vesele patuljke u sredini, paketiće uz donji rub.

   

   

Cijelu teglu nakon lijepljenja salvete premažite šljokastim ljepilom za salvete. Nakon što se ljepilo posuši teglicu ponovno prelakirajte bezbojnim lakom u spreju. Ostavite da se posuši i ispari miris laka pa posijte pšenicu. I to je to!

  

 

p.s.

Prepustite svojoj djeci brigu o pšenici i zalijevanju.

Pratite kako raste i veselite se iz dana u dan.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...