alt

 

Potreban materijal: tetrapak ambalaža, papir za zamatanje poklona, papir u boji, vrpce, gric cvjetić, gumbić, štrasice, kist, decoupage šljokasti ljepilo, škare, bušilica za papir

 

 

 

Obična tetrapak ambalaža može postati zanimljiva kutijica za poklon, evo kako smo mi to preuredili :) ... i samo da vas podsjetimo, tetrapak ambalažu ne bacati u smeće već odložiti u plavi kontejner. "Razvrstaj i svrstaj" - Pokreni se!

Tetrapaku odrežite škarama gornji dio, operite iznuttra  i osušite. Ljepilom u sticku zalijepite plavi papir  na tetrapak, ljepilo ne štedite kako bi se što bolje papir zalijepio i učvrstio, višak papira odrežite. Naravno, možete papir zalijepiti odmah i decoupage ljepilom, ali u donjem sloju povoljnije je u radu sa čvrstim papirom koristiti ljepilo u sticku. Bočne dijelove utisnite prema unutra kao na slici.

altalt

Bušilicom za papir izbušite rupice. Šljokastim decoupage lak/ljepilom premažite plavi papir kako bi ga dodatno omekšali i kako bi tetrapak bio onak lijepo šljokasti :)

altalt

Kada se lak/ljepilo osuši iz ukrasnog papira (papir za zamatanje poklona) izrežite širu traku i zalijepite na tetrapak. Cik-cak škarama iz plavog papira izrežite užu traku i zalijepite na šareni papir. Sve lijepite ljepilom u sticku.

altalt

Na plavu trakicu zalijepite cvjetić koji ste izrezali pomoću grica i na cvjetić gumbić.

altalt

Na samom kraju kroz rupice provucite ukrasne trakice i to je to!

 

 može i ovako

 

Tetrapaku izrežite gornji dio kao na slici te sa prednje strane i bočno zaljepite ukrasni papir.

altalt

Na leđa tetrapaka i na poklopac zalijepite plavi papir, višak odrežite škarama. Na poklopcu floamsterom ocrtajte oble uglove i izrežite.

altalt

Poklopac presavinite i na njega zalijepite usku plavu trakicu također i na leđa tetrapaka i sa prednje strane kako bi se trakica mogla zavezati u mašnicu. Plavi papir premažite šljokastim decoupage lak/ljepilom.

altalt

altalt

Poklopac još dodatno ukrasite štrasicama.

altalt

I to je to!

                                                                                                                           

 alt   

 

p.s.

Male poklon kutijice su gotove, sada treba razmisliti o poklončićima koje bi unutra pospremili :)

 

 

 

 

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...