Potreban materijal: limenke, isprintani motivi, bijela i crvena akrilna boja, šljokasto i obično lak-ljepilo za salvetnu tehniku, kist, komadić spužvice, škare,

 

 

Za izradu veselih limenki potrebne su vam prazne limenke i veseli motivi.

 

Nakon otvaravanja limenke unutarnji rubovi mogu biti oštri pa preko njih nanesite vruću plastiku (pištolj na plastiku) ili kliještima pritisnite uz stijenku.

 

Na internetu potražite vama interesante sličice koje isprintajte na laserskom printeru na običnan papir za printer. Pošto je sličica isprintana na laserskom printeru motiv ostaje postojan nakon premazivanja ljepilom.

 

 

Obzirom da je pušenje zabranjeno i vi ste zasigurno prestali pušiti, pepeljare možete iskoristiti za mješanje boja Wink.

 

U bijelu boju kapnite malo crvene i umiješajte kako bi dobili rozu koju pomoću spužvice nanesite na limenku. Nakon prvog sloja ostavite da se osuši pa nanesite još koji sloj da bi vam boja bila intenzivnija.

 

Škarama izrežite sličicu koju namočite u hladnu vodu i ostavite u vodi 2-3 minute (kao kod clasic decoupage papira).

 

 

Sličicu izvadite iz vode i posušite papirnatim ručnikom kako bi pokupili višak vode. Na taj način omekšali ste papir  i lakše ćete ga zaljepiti na podlogu.

 

 

 

Sličicu lak-ljepilom zalijepite na limenku i još jednom kistom premažite po sličici izvana, laganim potezima kistom od sredine prema van. Cijelu limenku premažite šljokastim lak-ljepilom za salvetnu tehnik i to je to!

 

 

p.s.

Neka sve limenke umjesto u smeću završe dotjerane na nekom stolu!

 

 

 

 

 

 Pogledajte neke od ukrašenih limenki koje su nastale na radionicama sa Zadrugom učenika OŠ "Petar Preradović" iz Zagreba.

 

 

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...