Potreban materijal: opalo lišće, slikarsko platno, tempere - crvena, žuta, zelena, narančasta i crvena, vodene bojice, uski kist, alu folija

 

 Šetajući parkom ili šumom u ovo jesensko vrijeme uživajući u bojama jeseni prikupite opalo lišće i kod kuće zajedno napravite malo remek djelo "Jesen".

Slikarsko platno obojite lagano narančasatom bojom i višak boje pokupite papirnatom maramicom tako da platno bude prozirne narančaste boje. Ostavite da se osuši.

Na list nanesite temperu u nekoliko boja i razmažite ju najbolje prstima. Boju nanesite na obrnutu stranu lista gdje su žilice izraženije tako da otisak bude što bolji. List postavite na platno, prekrijte ga alu folijom, pritisnite dobro prstima, malo i povlačite prstima od sredine prema rubovima kako bi se otisak što bolje primio.

List odlijepite od platna i započeli ste svoju sliku, nastavite raditi otiske listova kako vam se najviše sviđa.

Kada ste sve otisnuli malo se još poigrajte sjenama i nijansama boja oko listova na platnu. Vodene bojice lagano kistom nanosite oko listova i to nijanse zelene i narančaste boje.

Poigrajte se kistom, bojama i uživajte u stvaranju slike. I to je to!

p.s.

Uživajte u jesenskim šetnjama  po šuškavom lišću i da, skupljatje češere, žireve i ostale suhe plodove, uskoro će Božić,....

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...