Potreban materijal: jaja, šarene košarice za muffine, začinsko bilje i povrće za ukrašavanje, namirnice za izradu namaza za punjenje ( na kraju ovog članka su naši prijedlozi recepata)

 

 

Kuhana jaja prerežite uzdužno na polovice (lađice). Bjelanjke slažite u zdjelu odvojeno od žutanjaka. Ovisno o količini i vrstama namaza podijelite žutanjke. Napravite namaze različitih okusa i žličicom ili špricom za ukrašavanje kolača punite bjelanjke.

Košarice za muffine, obzirom da su šarene uglavnom izvana, preokrenite naopačke tako da šareni dio bude iznutra.

U košarice stavite malo zelene salate narezane na rezance. Salata će poslužiti da su jaja stabilnija, odnosno da ih malo zaštopaju da ne klize iz košarice.

Pripremite različito začinsko bilje: peršin, bosiljak, vlasac, .....  i povrće: cherry rajčice, rotkvicu, mrkvu, .....masline..... i prepustite se ukrašavanju punjenih jaja.

                                                          (klikni na sliku za uvećanje)

Naši prijedlozi za namaze:

 

Namaz "KONTINENTAL"

Potrebno: kuhana jaja, kuhana šunka, mladi luk,  majoneza, maslinovo ulje, senf, limunov sok, sol, papar.

U zdjeli vilicom usitnite kuhane žutanjke, dodajte sitno nasjeckanu (ili naribanu) šunku, sitno nasjeckani luk, majonezu, žlicu senfa, žlicu maslinovg ulja, malo limunovog soka, sol i papar. Sve dobro umiješajte i punite jaja.

 

 

 

 

Namaz "MEDITERAN"

Potrebno: kuhana jaja, tuna iz limenke, majoneza, senf, maslinovo ulje, sol, papar.

U zdjeli vilicom usitnite kuhane žutanjke, dodajte ocijeđenu tunu, majonezu, žlicu senfa, žlicu maslinovog ulja, sol i papar. Sve dobro promiješajte i punite jaja.

 

 

 

          

Namaz "PIKANT"

Potrebno: kuhana jaja, hren iz staklenke (ili malo svježe naribanog), majoneza, sol, papar, češnjak.

Vilicom usitnite žutanjke, dodajte hren, majonezu, nasjeckani češnjak, malo soli i papra. Dobro promiješajte smjesu i punite bjelanjke.

 

 

 

 

Namaz "CHEESE"

Potrebno:kuhana jaja,sirni namaz, kiselo vrhnje, mladi luk, slatka crvena paprika, sol, papar.

Vilicom usitnite žutanjke, dodajte sirni namaz, kiselo vrhnje, sitno nasjeckani mladi luk, slatku crvenu papriku, malo soli i papra. Sve sastojke dobro promiješajte i punite jaja.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...