Potreban materijal: prozirni stakleni tanjur (cca 15 x 15 cm), salveta sa uskršnjim motivom, akrilne boje (bijela, roza, zelena), ljepilo za salvetnu teniku, lak za raspucavanje, bezbojni akrilni lak, kist.

 

 

Raditi ćemo sa donje strane tanjura pa tako sve ide "obrnutim" redom. Najprije iz salvete počupkajte uzorak koji ćete lijepiti na tanjur.

 

Postavite salvetu tako da je licem okrenuta prema tanjuru i nježno ju premazujte ljepilom za salvete da se motiv ne trga.

 

Tanjim drvenim štapićem nanosite (zelene) točkice oko motiva. Kada su se ljepilo za salvete i točkice posušili, tunkajući spužvicom nanesite lak za raspucavanje preko cijelog donjeg dijela tanjura. 

 

Sušenje laka za raspucavanje možete ubrzati fenom.  Kada je suho, spužvicom nanesite bijelu boju pazeći da ne prelazite preko već pofarbanih dijelova kako bi pukotine bile vidljive.

 

Na suhu i popucanu bijelu boju nanesite (tunkajući spužvicom) rozu boju. Roza boja biti će vidljiva kroz pukotine u bijeloj boji. 

 

Nakon sušenja, donju stranu na kojoj ste sve radili, premažite bezbojnim akrilnim lakom kako bi zaštitili svoj uradak. I to je to!

 

 

p.s.

Vesele uskršnje pisanice odlično će se snaći na ovako ukrašenom tanjuriću.

white_arrow.png

Zahvaljujemo

white_info.png

Prijatelji weba

...SAVRŠENO MJESTO ZA VAŠU REKLAMU…


Cargo Logistic Grupa...korisni linkovi...